Bolig

Sådan kan elektro osmose give en tør kælder

Skal en bygning have et godt indeklima og være fri for svamp gennem længere tid, starter det hele med en tør kælder. Vi ser nærmere på den nyeste og mest banebrydende måde at holde sin kælder tør på – Nemlig med elektro osmose.

Et firma (læs mere her), som beskæftiger sig med at komme fugtproblemer i ejendomme, er gået over til elektro osmose. Den nye, smartere måde at få en tør kælder på.

Elektro osmose er den mest effektive, men alligevel meget billig læsning til at få udtørret mure og træværk i ejendomme, og systemet har veldokumenteret effekt.

Når der bruges elektro osmose til at opnå en tør kælder, er det faktisk mere simpelt, end man umiddelbart skulle tro. Systemet til elektro osmose består af en strømførende leding, elektroder og en boks, og det meste af dette bliver gemt pænt væk, når systemet monteres i en kælder – Til sidst vil kun boksen være synlig.

Elektro osmose systemet sender svage impulser af jævnstrøm ind i murene, hvilket gør vandet (fugten) i murværket positivt ladet. Ved at placere et negativt ladet spyd i jorden omkring, bliver vandet trukket ud, og kælderen bliver tør, da spyddet tiltrækker det positivt ladede vand. Vandet bliver altså ledt væk fra kælderens murværk, hvilket også forhindre ny fugt i at stige op – Kælderen holdes altså tør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by: