Uncategorized

Parterapi i Nordsjælland? – Her er råd at hente

Mange par i Nordsjælland benytter sig af parterapi. Man kan gå i parterapi i forbindelse med kriser, men også forebyggende. Her følger lidt mere information om parterapi, hvad det er og nogle teknikker, som nordsjællandske og andre danske parterapeuter som regel benytter sig af.

Generelt om parterapi

Det er meningen med parterapi at rette op på forholdet i mellem to mennesker ved at identificere negativ adfærd, der skal bearbejdes i en positiv retning.

Da den udvikling som vores samfund er i har gjort os mere selvstændige og uafhængige, kan der nemmere opstå problemer og udfordringer i nutidens parforhold. Det har betydet, at parterapi i dag er mere efterspurgt, men også mere relevant end nogensinde før, hvad end man bor i Nordsjælland eller andre steder i landet.

 

Et nærmere kig

Her følger et nærmere kig på parterapi og de teknikker som parterapeuter anvender nu, hvor behovet for parterapi på Nordsjælland er stigende. Artiklen skal kunne belyse nogle af de følgende områder:

  • Hvad er parterapi?
  • Hvornår er det nødvendigt?
  • Hvordan kan man gøre parterapien effektiv?
  • Gode råd
  • Relevante teknikker

I bund og grund handler parterapi om at styre et forhold i mellem to mennesker tilbage på ret køl. Det er derfor, at man tager udgangspunkt i at identificere eventuelt negative og skadelige vaner og erstatte dem med positiv opførsel.

Via parterapi kan man som par finde nye interesser, der er sunde for forholdet eller genfinde glemte fælles interesser, der engang var med til at påvirke ens parforhold positivt.

 

Det handler parterapi ikke om

Det er vigtigt at forstå, at parterapi ikke handler om at udpege negative ting ved sin partner, men nærmere om at hver part skal ændre og tilpasse sig for forholdets skyld. I dag lever mange par med hver deres interesser og opfattelser af verden, måske er netop dette en af grundene til, at efterspørgslen efter parterapi er vokset enormt de senere år.

 

Det moderne parforhold

De traditionelle familiemønstre er på vej ud af billedet. Det er ikke længere far, der er ude og tjene penge, og mor der venter hjemme med børnene. Dette betyder også, at selv parforholdet og måden vi relaterer til hinanden på skal til genovervejelse.

 

Hvornår er parterapi nødvendig?

Det er meget svært at sige præcist, hvornår parterapi er en nødvendighed – Alle mennesker og par er jo forskellige. Parrets historik, problemstillinger og familiesituation spiller i høj grad ind. Nogle af de mest typiske årsager til, at nordsjællandske par går i parterapi er at de ofte skændes, at skænderier trækker ud over længere tid, at parrene er på vej i skilsmisse.

 

Gå effektivt i parterapi

Det er en grundlæggende forudsætning for at gå i parterapi, at begge parter i forholdet er interesseret i, at forholdet overhovedet skal reddes. Parterapi kan være nytteløs, hvis ikke begge parter gør en helhjertet indsats.

Man skal deltage aktivt i parterapien, hvis man vil have at den skal lykkes, parterapien skal ligeledes prioriteres højt og må ikke negligeres.

Du og I begge skal være villige til forandring, I skal begge ændre adfærd, men også acceptere, at ingen er perfekte – Sid ikke og vent på, at parterapeuten skal irettesætte din partner. Selverkendelse er en central ting i parterapi.

 

Flere gode råd

Står og din partner over for at skulle i parterapi, er der her nogle råd til, hvordan du kan løfte din del af opgaven.

  1. Læg din stolthed til side, der er helt sikkert ting, som du selv skal ændre på, og det handler ikke om at ”vinde”.
  2. Dvæl ikke ved de ting som du finder negative ved din partner.
  3. Tag de konkrete opgaver op, som du bliver stillet af parterapeuten.

parterapi nordsjælland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by: