Skønhed

Hvor meget ved du egentlig om åreknuder og behandling af dem?

Åreknuder er en hyppig lidelse, som faktisk findes hos op mod 60% af den danske befolkning. De ses en smule oftere hos kvinder end hos mænd, og i de fleste tilfælde er det noget, der kommer med alderen. Det er ganske få af de ramte, der oplever gener i forbindelse med åreknuder, men en del ønsker at få dem fjernet af kosmetiske årsager. Tidligere bestod behandlingen af et egentligt kirurgisk indgreb, men i dag har ny forskning og teknologi gjort det muligt at fjerne åreknuder ved hjælp af laser. Det giver en langt mere problemfri og smertefri behandling, end det var tilfældet tidligere. Klinikker som kirurgen.dk har specialiseret sig i denne nye behandlingsform og tilbyder at fjerne dine åreknuder hurtigt og gnidningsfrit.

Hvad er årsagen til åreknuder?

Fremkomsten af åreknuder skyldes, at veneklapperne holder op med at virke. Det er deres opgave at sørge for, at blodet kun kan løbe en vej – nemlig mod hjertet. Blodet vil derfor hobe sig op i en syg vene, og det er årsagen til fremkomsten af åreknuder. Der vil som oftest ikke være nogen gener i forbindelse med åreknuderne, men et fåtal kan opleve træthed, ømhed og hævelse. Den overvejende del af dem, der får behandlet deres åreknuder, gør det dog af kosmetiske grunde. Åreknuder vil nemlig vise sig som blå ”buler” under huden, som mange ønsker fjernet.

Fordelene ved en laserbehandling

Som sagt var det tidligere nødvendigt at udføre et kirurgisk indgreb, når man ville fjerne åreknuderne. Det gik ud på, at man gik ind og lukkede den syge vene, så blodet igen kunne flyde frit og finde nye veje. I dag kan man gøre det samme ved hjælp af en laser. Der er flere fordele ved en laserbehandling frem for det kirurgiske indgreb. Det kræver nemlig kun et lille snit oppe ved knæet, hvorfor man slipper for dannelse af ar som følge af en behandling. Det betyder også, at der er en langt kortere restitutionstid, end det før var tilfældet. Mange kan gå på arbejde, allerede dagen efter at åreknuderne er blevet fjernet. Derfor er laserbehandlingen blevet utroligt populær over de seneste år, og den gør også, at flere og flere får fjernet deres åreknuder, fordi det ikke længere er en så omstændelig behandling.

Hvordan behandles åreknuder med laser?

Som sagt kræver laserbehandlingen, at man laver et lille snit ved knæet. Først og fremmest skal man lokalisere og markere den eller de pågældende åreknuder ved hjælp af en ultralydsscanning. Herefter føres et lille, fleksibelt rør ind i den syge vene via snittet ved knæet. Igennem dette rør føres så en laserfiber, hvis varme bruges til at lukke venen. Der lægges en smule lokalbedøvelse pga. de gener, som varmen fra laseren kan give. Til sidst lægges der et plaster på såret og en bandage om benet. Det er altså langt mindre omstændeligt at få fjernet sine åreknuder, end det var tilfældet med tidligere behandlingsformer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by: